lunes, 9 de marzo de 2015

El programari



el programari (software) es la part logica del del sistema informatic es a dir el conjunt de programes que controlenel maquinari i el fan fucionar.
 el programari es pot presentar en dues formes:
el codi font escrit per persones 
el codi objecte usualmente en forma d'arxius binaris executables directament en una arquitectura d'ordinador determinada.
els programes que tradueixen el codi font de
ls programes a executables es diues compiladors




Exemple codi màquina 


Un progarma es un conjunt de  dades i instrucions que executa automaticament per l'ordinador, en controlar el funcionament i realizar un un procès de tractament de informació.
hi ha molt tipus de programess cadasucun dels quals permet utilizar l'ordinador per una funcio diferent 
*Dibuixar
*Calcular
*Navegar,per internet 
*Jugar, axivar dades
tambe hi ha programes que sereixen per coordinar o fer posible el fucionament d'altres programes: els sitemes operatius.

SISTEMES OPERATIUS


WindowsEl 1985 Microsoft va publicar la primera versió de Windows, una interfície gràfica d'usuari (GUI) per al seu propi sistema operatiu (MS-DOS) que havia estat inclòs en l'IBM PC i ordinadors compatibles des de 1981

IOS(apple) (anteriorment iPhone OS), és un sistema operatiu per a mòbils desenvolupat i distribuït per Apple Inc. Originalment llançat el 2007 per a l'iPhone i l'iPod Touch, s'ha ampliat per suportar altres dispositius d'Apple com l'iPad i l'Apple TV. 

Linux(lliure)

Android







No hay comentarios:

Publicar un comentario